Tekstboks:   Mandagsmusikanternes
Bigband
Tekstboks:   Mandagsmusikanternes
Bigband
Tekstboks: Mandagsmusikanternes historie

Mandagsmusikanterne`s historie-bog

Indsendt af: Mandagsmusikanterne`s Bigband Horsens

www.harmonikaspil.dk

 

Mandagsmusikanterne opstod i nov. 2005, startet op af 3 personer som gerne ville lære lidt mere

Om noder og harmonikaspil. Samt nyde at være sammen om, vores interesse for Harmonikamusik.

 

Allerede i løbet af efteråret 2005, kom der flere henvendelser om de også kunne være med. Og i løbet af den første vinter var vi oppe på over 10 ”spillemænd og kvinder”, Vi besluttede os for, at når vi mødtes, (hver mandag) skulle vi kun komme med det positive humør, det skulle være en aften hvor vi  skulle have det sjovt med hinanden. Vi skulle være fælles om den musik vi ville spille, og hver især komme med numre, som vi kunne lide, Vi skulle prøve at ramme originaludgaven så tæt som muligt, og vi skulle ikke være en forening med bestyrelse m.m., men en institution, da vi alle er medlemmer af diverse lokale harmonikaklubber.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Da vi startede op efter sommerferien i 2006, var der yderligere 8-10 musikere der gerne ville med, da det rygtes at vi havde det sjovt, gode råd var dyre for vi kunne jo ikke være i det ”mandskabsskur” vi havde lånt, men en henvendelse til Søndermarkskolen i Horsens var særdeles positiv. De havde et rigtig

stort musik-lokale i kælderen vi kunne få til rådighed. Her var alt hvad vi kunne ønske os, og mere til,

så kunne vi invitere de ”nye musikere” på besøg, og fortælle hvordan vi ønskede vores aften skulle foregå.

 

Allerede i starten af 2006, kom der flere henvendelser med ønsket om, at være en del af Mandagsmusikanterne, men vi syntes det gik lige lovlig stærk med at ”indlære” nye musikere, så vi måtte oprette en venteliste, og fik derved 3 nye med hver halve år. Vi var så heldige, at der kom ønsker fra  ”en del garvede” musikere, som vi alle kunne lære af, musikere som ikke havde nogle udfordringer med at spille med os dengang, men som i dag har et fantastisk venskab, og indset at i et stort orkester som skal fungere, har alle en plads at udfylde.

Vi har nu haft lukket for tilgang af musikere i flere år, da Mandagsmusikanterne i dag består af 40 musikere, og vi ikke har plads til flere i øvelokalet.

 

Vores regler gælder stadig, ingen forening m. bestyrelse, fælles med ønske om hvad vi spiller, vi har sangere på alle numre, og den røde tråd er stadig den vigtigste, at vi skal have det sjovt med hinanden, og prøve at være en del af et stort orkester, hvor alle brikkerne skal passe sammen.

 

Vores musik er meget vidtgående, med hovedvægten på underholdning og dansemusik. Vi har i dag et fast index på langt over 200 numre, som er gennem-øvet, og klar til at levere ud over scenekanten.

 

Mandagsmusikanter kommer fra hele midt-jylland, Horsens-Vejle-Juelsminde-Århus-Ikast-Brædstrup og Odder m.m. Vi mødtes hver mandag, hvor vi gennem-øver ny musik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I de sidste 5-6 år har vi lavet mange velgørenheds-koncerter rundt i landet. Bl.a. for Ældresagen, Kræftens bekæmpelse, byfester, Større hoteller og kongres-centre, institutioner, virksomheder,

Ældrecentre m.m.

 

Vi besøger også nogle få harmonikatræf, i Danmark kan nævnes Bindslev, Ebeltoft, Videbæk, Åbyskov,

Mors m.m. 

Et eksempel, ”citat fra: Fyns amts avis”: Harmonika-elskere fra hele landet er i øjeblikket samlet i Åbyskov på Fyn. Findes der en varmere velkomst end at blive mødt af et kæmpe harmonika-orkester, nemlig. Mandagsmusikanterne fra Horsens, som fyrer den af med Bjørn & Okay-hittet ”Sig ikke Nej”. Det kan få smilet og humøret frem både for campister og avisens udsendte medarbejder og fotograf.

        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mandagsmusikanterne fra Horsens ved godt, af erfaring fra musik-historie, varer alting ikke evigt.

Vi har nu eksisteret i 15 år, og rider stadig på en bølge i medvind. I denne vinter spillede vi vores velgørenheds koncert nummer 50 for vores fanklub i det store bryghus Ceres Centret store sal. Der har været fulde huse hver gang, vi spiller 7 koncerter af 3 timers varighed for fanklubben om året.

Der synges og danses hele aftenen, sådanne arrangementer giver alle livsglæde, og os troen på at kunne fortsætte mange år endnu.